Snimak SAOBRAĆAJNE GUŽVE U DANSKOJ bukvalno je ŠOKIRAO POLA PLANETE: Evo kako izgleda ŠPIC NA ULICAMA KOPENHAGENA – ovako nešto kod nas je nezamislivo!
Ponedjeljak je uvijek najužurbaniji dan. Osim što označava početak nedjelje, često najavljuje i haos koji nas čeka u narednim danima. A gotovo da smo već navikli da nakon spore i mirne nedjelje uletimo u jutarnju gužvu ponedjeljkom, međutim, u Kopenhagenu, to izgleda malo drugačije.

Jedan korisnik TikTok- a objavio je snimak špica u Kopenhagenu na kojoj se vidi nepregledna kolona biciklista.

– Gotovi su ljetni praznici, rush hour je opet u ful modu. Na danski način. A danas je i lijepo vrijeme, govori korisnik TikTok-a u videu koji je pregledan preko 700 hiljadu puta.

VIDEO:

U komentarima je objasnio da je video snimljen u avgustu, oko 8:50 sati ujutro.

Biciklizam je duboko ukorijenjen dio danske kulture

Biciklizam ima duboke korene u danskoj kulturi

Inače, Danci su već nekoliko godina na vrhu spiska najsretnijih nacija svijeta, a mnogi vjeruju da je jedan od razloga i to što praktikuju drugačije svakodnevne rutine od ostatka svijeta.

Oni dnevno u prosjeku na biciklu pređu 1.6 kilometara.

Raniji podaci pokazivali su da u Kopenhagenu ima više bicikala nego stanovnika, a pisalo se da čak i danska kraljevska porodica na biciklu prati djecu u školu.

Kako izgleda špic ponedeljkom u Kopenhagenu?

Kopenhagen se promoviše i kao najbolji glavni grad na svijetu za bicikliste. Naime, 49% svih putovanja na posao ili u školu u Kopenhagenu obavlja se biciklom.

(Izvor: BlicŽena)