ŠOKANTNA SAZNANJA! KOSTA POKUŠAVA DA SE IZVUČE? Ovaj potez dječaka-ubice potpuno je zgrozio javnost
Kosta Kecmanović (14) koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro đaka i čuvara škole, a ranio još šest osoba, prije zločina je smislio plan kako da se osveti majci, saznaje Republika.

Ranije smo pisali da je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović u utorak objelodanio je optužnicu po kojoj je na jednom od metaka koje je Kosta ispalio nađen DNK dječakove majke Miljane Kecmanović.

Dječak-ubica mjesecima unazad smišljao je plan samog masakra, koji je počinio tog 3. maja u prostorijama škole koju je i sam pohađao, međutim, kako se saznaje od izvora bliskog istrazi, sada je isplivao šokantan detalj koji dokazuje da je Kosta majku zaista patološki mrzio i da je sve uradio kako bi joj se osvetio na najbrutalniji način.

Kako saznaje pomenuti portal, Kosta je uradio sve po planu, kada je još dva dana prije masakra uzeo iz očevog neobezbjeđenog kofera dva pištolja, zbrojevku i rutger, i šest okvira s pripadajućom municijom, takođe, proučavao je svakakvu literaturu, između ostalog i medicinsku, kada mu je očigledno sinula jeziva ideja, na koji način bi najviše mogao da naudi majci, a da sebe sačuva.

469569-kosta-kecmanovicskola-f 

Psiholozi ističu da je veliki problem u porodicama nezdrav odnos majki s djecom, pogotovo sa sinovima, u određenim fazama života.

– U pubertetu počinje da slabi majčina, a jača očeva uloga. Jedne od najlošijih posledica nastaju ako majke ne zadovoljavaju dečje potrebe u najranijem uzrastu. Tad deca postaju emotivno hladne osobe. Ne umeju da ostvare emotivnu bliskost s drugim ljudima, prijateljima i partnerima, sutra s decom, ako ih budu imali. Takve osobe postaju nesigurne jer se iz odnosa s majkom dete uči samopoštovanju. Ako majka ne zadovoljava potrebe deteta u prvom periodu, šalje mu poruku da on i njegove potrebe nisu bitne i da ne zaslužuje da bude voljeno – kaže psiholog Ljiljana Jagodić.

Proučavajući pomenutu literaturu, iz knjiga za studente Medicinskog fakulteta je saznao da se jedna od najvećih koncentracija DNK tragova nalazi na intimnim dijelovima tijela.

3535162-kosta-majka-ls

– Dosadašnja istraga je utvrdila da je zločin planirao do najsitnijih detalja, a naročito mu je bilo važno da se osveti majci. Tada mu je sinulo da jedan od metaka stavi u majčin iskorišćen uložak, a potom ga vrati u prvi okvir iz koga je planirao da otvori vatru u školi – kaže izvor.

Kosta je bio odličan učenik koji je pohađao više vanškolskih aktivnosti. Bio je mamin i tatin ponos, “mali genijalac”, kako su ga zvali. Roditeljima malog genija ni na kraj pameti nije palo da bi njihov dječak mogao da uradi nešto ovako, kao ni to da bi svojoj porodici podmetnuo ovakve stvari iz osvete.

Podsjetimo, Vladimir Kecmanović je poznati doktor radiologije, dok se o Miljani Kecmanović malo zna. Naime, i ona je stručnjak u svojoj oblasti, asistent je na Biološkom fakultetu u Beogradu, a pored nastave se bavi i istraživačkim radom.

Nakon što je njihov sin izvršio stravičan zločin, Vladimir je uhapšen i priveden, a Miljana se sa kćerkom (10) sklonila iz Beograda u strahu za svoj i kćerkin život.