SRBIN ZASPAO NA NUDISTIČKOJ PLAŽI, A KAD SE PROBUDIO USLIJEDIO ŠOK! Ovakvu scenu nije mogao ni da sanja: "Alo bre, šta je ovo?!"
Ukoliko volite preplanuli ten čak i na onim dijelovima tijela koje pokriva kupaći kostim, a istovremeno imate dovoljno samopouzdanja da svoju intimu podijelite sa nepoznatim ljudima dok ste na ljetovanju, možda jedna od plaža koju planirate da posjetite ove godine bude i – nudistička.

Međutim, dijeliti plažu sa nagim kupačima moglo bi da bude razočaravajuće iskustvo, odnosno daleko od onoga što ste zamislili. Jednom Srbinu prije par godina se to desilo potpuno slučajno, pa je svoje utiske duhovito prenio u postu u Fejsbuk grupi “Grčka uživo”.

Jeste li nudista ili onaj drugi što voli samo da pogleda?”, upitao je Andrija R, prije nego što je počeo da opisuje svoju avanturu.

“To nije ono što sam zamišljao”

Snovi o situaciji na nudističkoj plaži koje je imao još u tinejdžerskim danima, kaže, uključivali su zgodne djevojke poput Plejbojevih zečica, ali kada su se oni, sasvim slučajno ostvarili, pokazali su pravu sliku.

“Još iz tinejdžerskih i momačkih dana, nudizam je za mene predstavljao tajanstvenu i uzbudljivu kategoriju. Da li zbog udaljenosti samih plaža, skrivenog prilaza ili moje bujne mašte, meni se u glavi stvarale svakakve slike. Zamišljao sam da su nudističke plaže pune mladih golih djevojaka, lijepih kao iz vile Hju Hefnera, ograđene bodljikavom žicom i brkatim čuvarom na ulazu koji laže “skidaj gaće ili pucam” – napisao je Andrija, priznavši da su za njih odgovorni loši američki filmovi.

“Alo bre, šta je ovo, gdje je žica, gdje je brkati čuvar, gdje su zečice?”

“Vrijeme sadašnje.. Ostrvo Naksos. Plaža Plaka, ogromna, sa uređenim i slobodnim dijelovima. Još uvijek ošamućeni od dugog puta smeštamo se na ležaljke. Malo plivanja da osjetimo vodu i pod onim vrelim suncem i vjetrom koji uvijek duva, padamo u dremež. Budim se: pored mene leži go muškarac, kao od majke rođen. Raskrečio noge, valjda sunča unutrašnju stranu butina, šta drugo? Pogledam oko sebe, sve golaći, i ženski i muški. Alo bre, šta je ovo, gdje je žica, gdje je brkati čuvar, gdje su zečice?” piše on.

Brzo se, naravno, ispostavilo da se obreo na nudističkoj plaži, o čemu je svjedočila i postavljena tabla koja je uključivala i pravila ponašanja koja nisu bila stroga, pa su tako autor i njegovo društvo ušli u “harem, a da ih nijedan evnuh nije zaustavio”.

“Društvo je miješano: mi “normalni” obučeni i oni “normalni” goli. Taj miks je veoma nezgodan. Sve vrijeme, mozak šalje instrukcije, “gledaj gore, digni pogled, gledaj ih u oči”… Ali moje nenudističko nenaviknuto oko odbija komande i po pravilu spušta pogled i mjeri ko sa čime raspolaže”, piše.

Nudisti su bili, piše, mahom stariji ljudi, u pedesetim i šezdesetim godinama, koji su “pronašli unutrašnji mir, zen”.

Stopljeni s prirodom uopšte ne reaguju na svijet i poglede oko njih, mada, moram da primijetim, sa tijelima koje je zemljina teža odavno savladala, pa sve što može da visi stvarno i visi”, dodaje.

Pomalo šokiran, autor je predložio administratorima grupe da naprave spisak nudističkih plaža u Grčkoj, jer “može nekom da zatreba”.

“Lijepo je spojiti se sa prirodom”

Njegova objava tada je privukla veliku pažnju članova grupe i izazvala raspravu među zagovornicima nudizma i onih kojima je prijatnije da se kupaju i sunčaju u kupaćem kostimu. Neke je Andrijino iskustvo, pak, podsjetilo na film “Ljepota poroka”.


Blic