ŠTA ĆE SADA VUČIĆ REĆI NA OVO? Predsjednica Kosova nakon sastanka s američkim ambasadorom žestoko udarila po Srbiji: Traži samo jedno!
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se jučer sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom, a tokom razgovora istakla je da za, kako navodi, teroristički napad i akt agresije u Banjskoj treba da snosi odgovornost i država Srbija.

Ambasador Hovenijer je, kako se navodi u saopštenju kabineta predsjednice Osmani, još jednom izrazio iskreno saučešće zbog ubistva kosovskog policajca.

Osmani je zahvalila saveznicima, prije svega SAD-u, na podršci i solidarnosti nakon ubistva policijskog narednika, kako ističe, heroja Kosova Afrima Bunjakua, ali i na saradnji i podršci bezbjednosnih institucija u trenutku kada je nacionalna bezbjednost Kosova ozbiljno ugrožena.

„Za ovaj teroristički napad i akt agresije treba da snosi odgovornost i srpska država. Nadam se da će, nakon što zemlje saveznice završe interne procedure za potvrđivanje informacija u vezi sa najnovijim napadom na Kosovo, preduzeti konkretne mjere i sankcije protiv Srbije, zbog njenog direktnog učešća u ovom napadu, bilo kao vozač, organizator ili posrednik“, navela je Osmani, saopšteno je, prenosi Kosovo onlajn.