ŠTA SE DEŠAVA SA SESTROM DJEČAKA-UBICE? Otac u strahu da ne završi u hraniteljskoj porodici, advokati najavili: Braniće se
Advokat Borivoje Borović branilac oca dječaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribikar” ubio 10 osoba, rekao je danas da će insistirati da suđenje bude javno.

Advokatski tim se brine i za to da djevojčica nastavi školovanje, međutim ona se trenutno školuje na daljinu.

– Njoj je za sada omogućen nekakav vid školovanja koji ne odgovora onome što bi bilo adekvatno, budući da ne postoje nikakve prepreke da ona pohađa normalno školu – rekli su na konferenciji.

Na pitanje da li je otac dječaka spreman na bilo kakav sporazum, advokat je odgovorio:

– On je taj sporazum apsolutno odbio, on smatra da nije uopšte kriv. Radi se o čoveku koji se bavio sportskim streljaštvom i koji je vodio sina da gađa sa vazdušnim pištoljem. S druge strane, zamislite kako je strašan pritisak kada mora da razmišlja da li će mu dete biti poslato u neku hraniteljsku porodicu. Rekao je samo mi ostavite ostatak porodice na miru. Dakle, braniće se.

Podsjetimo, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović 10. oktobra je, saopštio da je tužilaštvo sudu podnijelo optužnicu protiv oca dečaka koji je 3. maja ubio devetoro učenika i radnika obezbjeđenja i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Otac je imao metalni sef u kući sa šifrom, ali je oružje, iako je imao maloljetnu djecu, držao u plastičnom koferu u predsoblju, koji je bio lako dostupan. Kofer je mogao lako da se otvori na točkiće i za njega je bila poznata šifra.

Otac je često vodio sina u streljanu, učeći ga kako da koristi vatreno oružje, čak i dok je omogućavao sinu da vidi kako otvara i zaključava kofere sa oružjem.