ŠTA ZNAMO O UBIJENIM I RANJENIM SRPSKIM TERORISTIMA U BANJSKOJ Otkriven identitet poginulih, sva trojica su sa sjevera Kosova, a jedan od upucanih se oporavlja poslije operacije (FOTO)
Troje srpskih terorista sa Kosova je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u sukobima sa Kosovskom policijom u nedjelju u selu Banjska. Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je novinarima u Beogradu rekao da su dvojica Srba ubijena snajperom sa velike udaljenosti, kao i da “postoji bojazan da je i četvrto lice stradalo”.

Prema njegovim riječima, Srbija posjeduje tonski snimak da albanska policija “nije želela da ukaže pomoć” osobi za koju je pitanje da li će preživjeti.

Ipak, dosta informacija je i dalje pod velom tajne. Prema saznanjima “Večernjih novosti”, sva trojica poginulih su sa Kosova i to su I. M. i B. M. iz Leposavića i S. N. iz Zvečana. Jedina zvanično objavljena informacija potvrđuje da je jedan od ranjenih, V. T. nakon zbrinjavanja u mitrovačkoj bolnici, prebačen u Prištinu, gdje je operisan, jer ima dvije rane na nozi. Kako se nezvanično saznaje, riječ je o porodičnom čovjeku, koji je nedavno dobio treće dijete.

ad2k9kpturbxy8zngjknzuzodewodu0odnhmgeznze4y2jjzgy1ymi3ny5qcgerkwlnblaa3gabotaf

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Direktor Klinike za ortopediju Gani Jašanica rekao je da je povrijeđeni dobrog zdravstvenog stanja, kao i da ima dvije rane, prenosi Koha.

– Ima dvije rane. Oštećeni su mu butna kost i hrskavica, dio ispod koljena, ali je u stabilnom stanju. Danas sam ga posjetio. Ostaće u bolnici još nekoliko dana – rekao je Jašanica.

dkek9kpturbxy9imgvhogfmnjbizgm2zjm1mtqxndkxmde5n2i1odi3yy5qcgerkwlnblaa3gabotaf

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Inače, jedan albanski profil na društvenim mrežama objavio je i slike ubijenih i ranjenih Srba.