Stravična nesreća na A1 u Hrvatskoj: Kombi ih vukao stotinama metara, na jednog poginulog naletjela još dva vozila
Dvije osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak rano ujutro dogodila na A1 kod Gospića. Nakon cjelodnevne potrage za vozačem kombija koji je pobjegao s mjesta nesreće, on se u pratnji odvjetnika javio u policijsku postaju u Gospiću.

Dvije osobe kretale su se motociklom autocestom A1 kada je na njih naletio kombi. Očevici tvrde da nakon udara nije stao, vukao ih je još nekoliko stotina metara, a potom ostavio kombi i dao se u bijeg.

“Scene su bile strašno potresne.Po cesti su bila rasuta dva tijela, leša. Mi smo ustanovili smrt i postupali dalje po svojim preventivnim aktivnostima što se tiče vozila da ne bi došlo do zapaljenja”, kazao je Milan Ročak, zapovjednik vatrogasaca hrvatskih autocesta.

Odvjetnik vozača kombija tvrdi da nema govora o bijegu.

“Izmaknuo se malo kad je došla hitna i svi ostali”, rekao je odvjetnik Davor Ukalović.

“Zvao je brata, brat je zvao mene i tako smo postupili. Moj je branjenik vidno uznemiren, psihičko stanje mu je teško, tresao se cijelo vrijeme mami u zagrljaju, u teškom je šoku”, kaže Ukalović.

Poslijepodne vozač kombija je ipak stigao u policijsku postaju.

“U poslijepodnevnim satima u Policijskoj postaji Gospić je osoba koja se dovodi u vezu s ovom prometnom nesrećom”, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Odvjetnik Ukalović tvrdi: “Zvao sam policiju rano ujutro i najavio naš dolazak. Dogovorili smo se kad bismo mi mogli pristupiti u policiju. Ja sam rekao najvjerojatnije u 13 sati i da će sa mnom doći moj branjenik, što smo, naravno, i učinili.”

Nesreća se dogodila poslije 4 sata ujutro. Poznato je da je kombi ogulinskih registracija, a motocikl, čiji je vlasnik 26-godišnji Nepalac, zadarskih. Poginuli mladići državljani su Nepala.

Irena Golubić Rajković, zamjenica županijske državne odvjetnice, prepričala je stravične detalje.

“Također je utvrđeno da su uslijed nemogućnosti izbjegavanja naleta na tijelo jedne osobe naletjela još dva vozila, koja su se potom zaustavila”, navela je.

Cesta je u smjeru Splita satima bila zatvorena, a promet preusmjeren. Zbog toga se stvorila nepregledna kolona. Očevid je trajao duže od 10 sati.