Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu: Pregovarački tim u kontaktu sa osumnjičenim, dijete je dobro
Avion u Hamburgu i dalje je zatvoren jer još nije okončana talačka kriza koja je započela sinoć oko 20 sati kada je naoružan muškarac Audijem bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu i izašao na pistu.

On se automobilom parkirao direktno ispod aviona koji je trebalo da poleti. 

Hamburška policija je u 11 sati objavila da je pregovarački tim još uvijek u kontaktu s osumnjičenim. Navode da sumnjaju da je naoružan te da kod sebe ima eksplozivne naprave nepoznatog tipa.

– Naš prioritet je zaštita djeteta. Prema posljednjim informacijama, dijete je dobro. Pregovori se nastavljaju – navode iz policije Hamburga. 

Podsjećamo, zračni saobraćaj u Hamburgu sinoć je bio potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. 3.200 putnika iz zgrada i aviona moralo je biti evakuirano na sigurno.

– Zbog policijske operacije, letovi u aerodromu Hamburg obustavljeni su od 20:24. i danas više nisu pokrenuti. Zahvaćeno je 27 kretanja letova (6 odlazaka i 21 slijetanje) – navodi Bild.

Problem starateljstvo nad djetetom

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala cijelu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad djetetom.

Neposredno prije nego što su naoružanog muškarca primijetile snage bezbjednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa djetetom.

Dva puta pucao u vazduh

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu navečer ukrao dijete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dvije zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povrijeđen, dok je aerodrom objavio da je trenutno zatvoren za polijetanja i slijetanja, prenio je Reuters, prenosi Avaz