U CRNOJ GORI LEŽE VEĆ 1.000 SATI ZA 1.000 EURA: Takmičenje izgubilo svaki smisao – a EVO ŠTA KAŽU TAKMIČARI
“Nije naporno uopće. Nisam još odmorila i ne planiram da ustanem. Ništa nije teško. Ovdje sam došla da odmaram i stvarno uživam. Sinoć smo poslije ponoći proslavili hiljadu sati. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju”, rekla je Lidija za “Jutro” na Prvoj.

Međutim, ovo takmičenje polako gubi interes javnosti, ali i smisao s obzirom na to da je glavna nagrada 1.000 eura.

Prema pravilima, takmičari imaju tri dnevna obroka, kao i pravo na odlazak u toalet na svakih osam sati.

Rekord do ove godine u ležanju bio je 117 sati, a ovo troje takmičara već leži već preko hiljadu sati.

“Sve je dozvoljeno, samo moramo da ležimo. Na osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutru koristim za tuširanje, drugu u 18 časova koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet da sušim kosu. Sve uspjevam ležeći. Pauzu poslije ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim”, rekla je Lidija kojoj je porodica nudila 1.000 eura koliko iznosi i glavna nagrada da odustane, no ona je to odbila.

“Nije do novaca, ovo je psihološka igrica”, rekla je Lidija.

Gordana Filipović (36) iz Nikšića, supruga je i majka dvoje djece. Prvenstveno se prijavila zbog nagrade koja joj je zvučala primamljivo.

“Doduše, mislila sam da će sve trajati pet ili šest dana. Nakon 10 dana je ta nagrada izgubila smisao. Sad sam već izgubila i svoju platu pa sam zapravo u minusu, ali me drži izdržljivost i inat”, rekla je Gordana nedavno.

Prošlogodišnji pobjednik u ležanju koje se tradicionalno održava u Crnoj Gori u etnoselu Montenegro, nedaleko od Nikšića bio je Žarko Pejanović.

Pejanović je izdržao 60 sati ležeći te je osvojio 350 eura, rafting, vikend u etnoselu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada sponzora.