U OVA 3 ZNAKA SE RAĐAJU NAJHLADNIJE MAJKE: Emocionalno su rezervisane i distancirane od svoje djece
Majčinstvo koje se doživljava kao hladno može značiti da te žene imaju tendenciju da budu emocionalno rezervisane ili distancirane u odnosu sa svojom djecom

Astrologija često istražuje kako se određene osobine ličnosti manifestuju u različitim aspektima života, uključujući i ulogu roditeljstva. U ovom slučaju, ističe se da postoje tri horoskopska znaka, čije žene mogu imati posebne karakteristike u vezi sa majčinstvom. Važno je napomenuti da ova tvrdnja nije apsolutno tačna za sve žene rođene u tim znakovima, jer astrologija nudi samo jednu perspektivu i generalizaciju.

Očigledno je da te žene vole svoju djecu, ali njihov pristup majčinstvu može biti zasnovan na određenim karakteristikama koje se doživljavaju kao hladnoća, rigorozna disciplina i nedostatak pažnje i nežnosti. Ovo može biti izazovno za djecu, jer svako dete treba osjećati ljubav, pažnju i nežnost od svojih roditelja.

Majka Jarac:

Majka rođena u znaku Jarca karakteriše se kao osoba koja postavlja visoke standarde i zahtjeva gvozdenu disciplinu u svojoj roditeljskoj ulozi. Emocije nisu na vrhu njenog prioriteta, te smatra da su one znak slabosti, kako kod nje, tako i kod njenog djeteta. Ova majka se oslanja na logiku i pristupačnost štapom i šargarepom – nagrađivanjem i kažnjavanjem. Vjeruje da će previše nježnosti samo pokvariti dijete, često zanemarujući činjenicu da djeca trebaju toplinu i pažnju. Djeca rođena u porodicama sa majkom Jarcom često odrastaju distancirana od nje, a mnogi čak prekidaju kontakt sa majkom, percipirajući je kao osobu koja ih nikada nije dovoljno voljela.

Majka Lav:

Žena rođena u znaku Lava, kada postane majka, često se trudi da se potpuno posveti brizi za svoje dijete. Međutim, problem nastaje kada dijete počne ispoljavati svoje želje i volju. Tada se može pojaviti egoistična i diktatorska strana majke Lava. Na primjer, ako dete želi da se bavi nekom aktivnošću koja nije u skladu sa majčinim očekivanjima, majka Lav može pružiti otpor. Djeca majki u ovom znaku često rastu pod pritiskom da ispunjavaju majčine želje, što može ometati njihovu sposobnost razvoja vlastite ličnosti. U takvim porodicama, deca mogu osećati nedostatak slobode i teškoće u razvijanju vođstva, osim ako nisu rođena u znakovima Ovna, Bika ili Lava, jer će se suprotstaviti majčinim očekivanjima.

Majka Djevica:

Majka rođena u znaku Djevice obično se smatra odgovornom i brižnom mamom. Njen glavni fokus je na pružanju osnovnih potreba svom detetu, kao što su kvalitetna hrana, čista kuća i minimalan komfor. Djeca ovih majki često su uredna i pristojna. Međutim, ponekad majka Djevica može preterati u brizi za izgled i imidž svoje porodice, zaboravljajući da je majčinska ljubav, toplina i nežnost podjednako važna kao i red i disciplina. Majka Djevica se obično ne slaže sa decom koja su rođena u znakovima Raka i Ribe, što može dovesti do čestih konflikata i udaljenosti u odnosima u budućnosti.