U Sarajevu počeo kongres o pčelarstvu
Počeo je osmi međunarodni Kongres o pčelarstvu i pčeljinjim proizvodima u Sarajevu.

Najveći  izazov je utjecaj klimatskih promjena koji je  vidljiv  u svim segmentima poljoprivrede i povezanim industrijama, pa tako i u pčelarstvu. Prilagođavanje tehnologije pčelarenja te uvođenje informacijskih tehnologija jedna je od tema kongresa.

 Kvaliteta, sigurnost i zaštita potrošača koji koriste pčelinje proizvode kao i one koji sadrže pčelinje proizvode bitni su čimbenici koji utječu na odabir proizvoda u širokoj paleti sličnih na tržištu. Apiterapija postaje sve prisutnija u olakšavanju simptoma i liječenju mnogih bolesti.

O svim navedenim temama raspravljat će stručnjaci  na osmom Kongresu o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima. Prilika je to za razmjenu znanja i iskustava akademske zajednice, stručnih i savjetodavnih tijela i pčelara.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));