UČENICI GAĐAJU NASTAVNICU, BACAJU STOLICE, UNIŠTAVAJU INVENTAR! Šokantni scene nasilja iz škole (FOTO)
Pucanje na nastavnika, bacanje stolica, uništavanje školske imovine – prizori su iz učionica Srednje škole “25. maj” u Tuzima, s kraja prošle školske godine.

O tome svjedoče video snimci na društvenim mrežama, sa kojima je rukovodstvo škole, kako tvrde, postalo svjesno tek prije desetak dana, a u Ministarstvu prosvjete ništa o tome ne znaju.

Neprimjereno ponašanje učenika nije prijavljeno, a iz Obrazovne zajednice ističu da je ovo prvi, obavezan korak u suzbijanju ovakvog nasilja.

Šokirani su snimcima iz učionica i pozivaju sve da odmah reaguju.

Kako saznaju Televizije Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine.

U nekima od njih, pored uništavanja školske imovine i nedoličnog ponašanja, učenici se mogu vidjeti i kako pucaju na učiteljicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Junčaj nije odgovarao na pozive Televizije Vijesti, a vd direktora škole Sehad Ljuljanaj rekao je da incidenti nisu prijavljivani upravi škole.

On se ovom prilikom nije mogao pojaviti pred kamerama, ali je u telefonskom razgovoru rekao da je upoznat sa spornim snimcima prije desetak dana, a da su napravljeni u vrijeme kada on nije bio na čelu ovog obrazovnog institucija.

Ljuljanaj osuđuje ovakvo ponašanje koje, kaže, šalje lošu sliku ne samo o školi u Tuzima, već i o cijelom društvu i državi.

Ističe da se takve stvari moraju prijaviti, kako bi se preduzele adekvatne mjere, a nedolično ponašanje sankcionisalo.

Ministarstvo prosvjete nije upoznato sa slučajem

Obrazovna zajednica prvi put vidi ove snimke.

A Ministarstvo prosvjete ni ne zna da se sve ovo dogodilo u Srednjoj mješovitoj školi u Tuzima.

Školski odbor je, kako je rekao Ljuljanaj, odlučio da od ove školske godine spreči zloupotrebu mobilnih telefona tokom nastave.

Planirano je da telefoni tokom nastave budu u posebnom ormaru, osim kada su, uz saglasnost profesora, eventualno potrebni za nastavni proces, prenosi Blic.rs