UPOZORENJE! PRODIRE HLADAN FRONT, OD OVOG DANA TEMPERATURE U PADU! Spremaju se i pljuskovi, budite na oprezu
Nakon dosadašnjeg veoma toplog dijela septembra, vrijeme će se uskoro pogoršati.

Danas i sutra će u Srbiji biti pravi letnji dan. Pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće stabilno vrijeme, a tokom priliva vazdušnih masa sa zapada biće i veoma toplo.

Najviša temperatura danas i sutra iznosit će od 30 do 34°C, u srijedu lokalno do 35°C.

S obzirom na to da je prosječna maksimalna temperatura za sredinu septembra 23 do 27°C, do sutra će biti 7-8 stepeni više od prosjeka, a potom će u ostatku septembra, uprkos padu, i dalje ostati oko odn. iznad proseka.

Već sutra će doći do narušavanja termalnog grebena i pada vazdušnog pritiska, a to će biti uvertira za pogoršanje vremena.

Krajem dana i tokom večeri u srijedu se očekuje postepeno povećanje naoblake, pa će u četvrtak i petak biti promjenljivo oblačno, ponegdje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom .

Obilnijih i značajnijih padavina neće biti.

Ovo pogoršanje vremena će biti uslovljeno prodorom oslabljenog hladnog fronta, ali i pored priliva nešto svježije zračne mase neće doći do značajnijeg pada temperature zraka, pa će u mnogim područjima i dalje biti oko 30°. C u četvrtak, a samo u petak pasti za oko pet stepeni iu većini predjela biće od 23°C na sjeveru Vojvodine do 29°C na jugu Srbije .

Za vikend će u većini predjela biti suHo i toplo, samo ponegdje uz rijetku pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Najviša temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28-29°C.

Iako nas u drugoj polovini sedmice očekuju pljuskovi sa grmljavinom, ne prijeti opasnost od jačih grmljavina i nevremena, a pljuskovi sa grmljavinom bit će lokalnog karaktera.

Početkom sljedeće nedelje očekuje se dolazak vlažnije vazdušne mase sa Atlantika u Srbiju, pa se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Međutim, i dalje će biti toplo.

Početak treće dekade septembra nastaviće da uslovljava toplo vrijeme, ali bez velikih vrućina. Ipak, bit će dana s temperaturama i do 30°C.

Kada je riječ o padavinama, one će biti nešto češće u drugoj polovini mjeseca, jer će Srbija, kao i veći deo evropskog kopna, biti pod uticajem ciklona sa sjevernog Atlantika, koji će preneti toplo, ali takođe vlažna vazdušna masa prema nama.

Dakle, za razliku od prve polovine septembra i jake dominacije anticiklone, sa stabilnim, sunčanim i pravim ljetnjim vremenom, drugu polovinu septembra obeležiće uticaj ciklona, ​​sa češćim padavinama, ali će i dalje ostati toplo, tako da do kraja mjeseca nema izgleda da će doći do značajnijeg zahlađenja.