UŽAS U ŠPANIJI: Poplave odnose živote! HOROR snimak iz metroa u Madridu, voda nadire, putnici u panici (VIDEO)
Dvije osobe poginule su, a tri se vode kao nestale nakon obilnih padavina koje su izazvale velike poplave u centralnoj Španiji u nedjelju i rano jutros. Tokom cijelog dana društvenim mrežama se šire dramatični snimci iz cijele Španije, a jedan od najuznemirujućih je upravo iz metroa u Madridu.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Tviter (platforma X), putnici jednog podzemnog voza zabilježili su jezivi prizor, naime kroz prozor su vidjeli kako kiša doslovno lije, a niz vrata se sliva voda i velikom brzinom ulzazi u vagon.

S obzirom na to da je kiša sve više i jače padala, a vagon se punio vodom, uspaničeni putnici pobjegli su na drugi kraj metroa.

– Na trenutak mi je prošlo kroz glavu da ću morati da počnem da ronim – navodi se u opisu videa.

Na pojedinim snimcima vide se poplavljene ulice, i vodena bujica koja nosi sve pred sobom. Na ulicama su mogli da se vide dijelovi namještaja kako plutaju, cijele konstrukcije su se rušile, plutali su kontejneri i automobili.

Podsjetimo, iznenadni pljuskovi pretvorili su ulice u rijeke blata u područjima Madrida, Kastilje-La Manči, Katalonije i Valensije.

U mnogim oblastima padao je grad, prenosi Rojters.

Dvije osobe su poginule u ruralnoj oblasti u okolini Toleda, rekao je portparol policije.

Jedan muškarac i njegov sin nestali su kada je njihov automobil pao u rijeku Alberče u gradu Aldea del Fresno u oblasti Madrida, a dječak je spašen.

U toku je potraga i za jednom 54-godišnjom ženom i 83-godišnjim muškarcem, dodaje El Pais. Nekoliko puteva u oblasti Madrida zatvoreno je, a više mostova srušeno kada je voda prelila obale rijeka.

Takođe je i nekoliko metro linija bilo je danas obustavljeno u centralnom Madridu, ali je većina obnovljena u većem dijelu grada.