UZAVRELO NA BLISKOM ISTOKU: Američka mornarica presrela projektile kod Jemena
Američka ratna mornarica angažovana na Bliskom Istoku presrela je više projektila kod obala Jemena u četvrtak, javlja CNN, pozivajući se na dvojicu američkih zvaničnika kao izvore.

Jedan od zvaničnika je rekao da su projektile ispalili militanti Huti koje podržava Iran, a koji su uključeni u tekući sukob u Jemenu. Prema riječima drugog zvaničnika, presretnute su otprilike 2-3 projektila.

Zvaničnici su rekli da nije jasno šta su rakete ciljale. Moguće je da su projektili ispaljeni na USS Carney ili lansirani prema drugoj meti.

Incident se dogodio usred velike zabrinutosti zbog potencijalne iranske agresije, jer tenzije na Bliskom istoku nastavljaju da rastu nakon terorističkog napada Hamasa u Izraelu. Iran već dugo podržava Hamas.

USS Carney je u srijedu prošao kroz Suecki kanal u Crveno more.

 

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));