UZNEMIRUJUĆE, SRPSKI FUDBALER U TEŠKOM STANJU PREBAČEN U BOLNICU: Objavio potresnu fotografiju iz kreveta, ljekari ostali u čudu
Srpski fudbaler, Miloš Petrović, doživio je jezivu povredu na utakmici niže lige.

Njemu je u jednom duelu polomljena lobanja.

Petrović igra za Mladi radnik 1940 iz Radinca, a u derbiju Podunavske okružne lige, inače petom rangu fudbala u Srbiji, protiv Borca iz Ralje, dobio je strašan udarac.

Utakmica je završena rezultatom 3:3, ali ishod je u drugom planu. Na početku drugog poluvremena došlo je do sudara glavama između Petrovića i Lazara Savića, igrača Borca.

Odmah je bilo jasno da se radi o teškoj i ozbiljnoj povredi, a Petrović je kolima hitne pomoći prebačen u Klinički centar Srbije gdje je operisan.

Reakcije ljekara dovoljno govore o stanju nesretnog fudbalera.

“Bila je to jeziva scena, a čudo je kako je Petrović sa ovakvom unutrašnjom frakturom čeone kosti, ostao u svesnom stanju. Načelnik neurohirurgije konstatovao je da su Petroviću polomljene sve čeone i frontalne kosti, kao i sinusi. Kako je rekao, zapanjen je činjenicom da nije došlo do oštećenja mozga, odmah je primio lek radi smanjenja otoka mozga, a juče je operisan. Predsednik Nikola Matejić sa njegovim rođenim bratom Markom, bio je juče u Kliničkom centru Srbije. Doktorka kaže da je u stabilnom stanju i da će dva dana biti u šok sobi. Nadamo se najboljem”, rekao je Dalibor Janković, sekretar kluba.

Nakon utakmice Mladi radnik se oglasio i poslao poruku podrške svom fudbaleru.

Oglasio se i fudbaler koji je dobio veliki broj poruka podrške na društvenoj mreži Fejsbuk. On je objavio fotografiju na kojoj se vidi u kakvom stanju je stigao u bolnicu.

“Ljudi, hvala svima na podršci. Biće na kraju sve kako treba, uz božju pomoć!”, poručio je Petrović.

Na ovoj utakmici dogodila se još jedna ozbiljna situacija. Na startu utakmice, povrijeđen je Petar Grozdanović, fudbaler Mladog radnika, nakon starta Nikole Božigana. Grozdanović je prebačen u smederevsku bolnicu, a rengenskim snimkom utvrđeno je naprsnuće dva rebra.