VJETAR NAPRAVIO HAOS! Snažni nalet oluje POLOMIO RAMPU na pruzi, mašinovođe dobile HITNO UPOZORENJE (FOTO)
U naletu današnjih, povremeno veoma snažnih udara vjetra, ‘’nastradala’’ je rampa na pružnom prelazu u lozničkom naselju Gradilište (Srbija), kod nove Toplane, gdje se magistralni put Loznica –Banja Koviljača ukršta sa šinama.

Polomljena je jedna ‘’motka’’, ona koja prva dočekuje vozače iz pravca Loznice, a nadležni kažu da će sutra problem biti otklonjen i pružni prelaz stavljen u normalnu funkciju.

3684940-loznica-jedne-ima-druge-nema-ff

FOTO: T. ILIĆ

U ovakvim slučajevima o neispravnosti pružnog prelaza odmah se obavještavaju mašinovođe pa za teretne i putničke vozove koji prolaze ovom prugom privremeno važi poseban režim saobraćaja.

Mašinovođe dobijaju nalog da obavezno stanu i nastave dalje tek kada se uvjere da je to bezbjedno, odnosno da na putu nema drumskih vozila.

Inače, rampe na ovom pružnom prelazu do sada su stradale više puta i to tako što ih zakači neko, uglavnom, veće vozilo i jednostavno odvali.

Vjetar je danas ‘’divljao’’ na mahove, a u jednom od udara stradalo je i jedno stablo u Bulevaru Dositeja Obradovića, ali nije pričinilo štetu na okolnim objektima ni vozilima.