Vozač iz BiH učestvovao u teškom sudaru, saobraćaj bio obustavljen satima
Vozač iz BiH učestvovao u teškom sudaru, saobraćaj bio obustavljen satimaNa austrijskom putu A9 se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovao 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Nesreća se dogodila kada je drugi vozač izgubio kontrolu nad svojim vozilom, proklizao, udario u bankinu i zaustavio se na njoj prije nego što je bh. vozač naišao na tu dionicu puta. U vozilu drugog vozača bili su 34-godišnji vozač i njegova 35-godišnja saputnica. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom između tunela Glajnalm i izlaza Bezebah, udario u zaštitnu ogradu i zaustavio se na bankini. Vozač i saputnica su uspjeli napustiti vozilo i otići iza zaštitne ograde.

U nesreći je 35-godišnja putnica pretrpjela lakše povrede i odmah je prevezena u bolnicu u Gracu.

Nakon toga, 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je naletio na mjesto nesreće. Mediji nisu naveli jesu li bh. vozač ili drugi sudionici nesreće pretrpjeli povrede.

Kao posljedica sudara, put A9 je bio prekriven ostacima i dijelovima vozila, a još su dva vozila oštećena. Put je bio zatvoren u smjeru Graca više od dva sata, a također je bio zatvoren i tunel Gleinalm.