Vučić iz Granade govorio da li će EU kazniti sankcijama Srbiju: EVO ŠTA JE ODGOVORIO NA PITANJE DA LI SRBIJA IMA NAMJERU DA NAPADNE KOSOVO
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanaka na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Vučić je rekao, nakon sastanaka na Samitu u Granadi, da je licemjerno što predstavnici Zapada tvrde da je napadom u Banjskoj izvršen napad na teritorijalni integritet Kosova.

„Ja sam razgovarao sa svim o svim temama. Sutra je važna sjednica Evropskog savjeta pa ćemo vidjeti kako to ide. Večeras, kad budem završio razgovore sa predsjednikom Makronom ću moći da dam više zaključaka. Biće sastanaka sa još nekim evropskim zvaničnicima, uključujući i Žozepa Borelja“, rekao je on.

Na pitanje da li Srbija ima namjeru da napadne Kosovo, Vučić je odgovorio:

„Ne, nipošto. Mi nikada nismo imali namjeru da napadnemo bilo koga u regionu“, naveo je.

On je dodao i da će večeras poslije 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sjednici Evropskog savjeta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM.

„Neki će pokušati da govore i o Srbiji na različite načine“, rekao je Vučić.

O mogućim sankcijama 

Osvrćući se navode ovih dana koje govore o mogućim kaznenim mjerama protiv Srbije zbog slučaja Banjska, ali i zahtjeva kosovske predsjednice Vjose Osmani Vučić kaže da je nekome politika zasnovana na tome da se učini protiv Srbije.

„Da, i? Onda šta? Imaću manje političkih susreta, šta? Priče za malu djecu, ali ako je nekome toliko stalo, onda vam je jasno da postoji neki veći problem ili da se to čini za nečije tuđe interese“, rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da nikada niša nije krio od, kako kaže, naroda.