VUČIĆ POZVAO SRBE SA SJEVERA KOSOVA DA OVO URADE: "To je moja molba"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć Srbe sa sjevera Kosova da izađu sa inicijativom za što skorije izbore, kako bi došli do osnovnih poluga vlasti na sjeveru Kosova, piše Blic.rs.

– To je moja molba, da se izađe što je moguće prije na izbore, i da tako pokrenemo postupak konsolidacije i da vidimo kako i na koji način da osnovne poluge vlasti da dođu u ruke onih koji tamo žive, iz ruku onih koji nikad nisu živjeli tu, niti će – rekao je Vučić za TV Prva.

Dodao je da oni koji govore da su Srbi napustili institucije treba da budu svjesni da su to uradili, tek kada ih je praktično ukinuo Aljbin Kurti.

– On je smjenom Đurića ukinuo tu policiju, tada su napustili institucije, ne iz svog hira. A, ključni razlog je što su 10 godina čekali formiranje ZSO, a da te ZSO nije bilo – rekao je Vučić.

To je, podsjeća, i tada jasno rečeno, ali mnogi hoće da to da zaborave.

– Jasno je zašto su se pobunili, samo niko neće da kaže. Ali, neki idu od ambasade do ambasade, do Brisela i Vašingtona, da olajavaju svoju državu. I, to je jedino što rade, a Srbi na Kosovu, manastiri… nikada ih nisu zanimali – dodao je on.

Vučić je naveo da Srbija ima odgovorno i ozbiljno državno rukovodstvo, koje se na takav način i odnosi prema problemima.