ZASTRAŠUJUĆE SCENE NAKON POŽARA U HRVATSKOJ! Užarena plastika teče kao LAVA! Izjava gradonačelnika izazvala bijes (FOTO)
Hrvatski Večernji list objavio je snimak iz Osijeka na kojem se vidi kako plastika teče kroz kanale na mjestu velikog požara u tom gradu.

U prkos tome gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da je “kvalitet vazduha i vode zadovoljavajući”.

Osijek, požar, plastika

On je naveo da su odmah po izbijanju velikog požara u firmi “Drava International”, gdje i dalje gori deset hektara uskladištene plastike, počela ispitivanja vode.

– Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske službe su se stavile na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća “Drava International” smo zbrinuli u gradsku Sportskoj dvorani “Jug 2” – kazao je Radić.

Osijek, požar, plastika

Navodi se da su vatrogasci još na terenu, a tri su prilikom gašenja požara povrijeđena, od kojih jedan teže, nakon što je upao u šaht s užarenom plastikom.

Jutarnji list prenosi da je vatrogasac koji je pao u rastopljenu plastiku zadobio opekline na više od 30 odsto tijela koje su opasne po život.

Hrvatska, požar, Osijek

On je smješten na odjeljenje intenzivne nege KBC Osijek, a sutra bi trebalo da bude prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice koja ima Zavod za opekotine.

Hrvatska, požar, Osijek

Veliki požar koji je buknuo kod prigradskog naselja Brijest uočen je i na satelitskom snimku iz svemira, a hrvatski mediji navode da se dim vidi i iz drugih gradova u toj zemlji i da je stigao do Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Večernji list/Jutarnji list)