Želite da smršate? Pojedite OVO prije spavanja i gledajte kako se TOPE KILOGRAMI – a pritom, radi se o VRLO UKUSNOJ namirnici!
Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje sitnog sira pre odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i celokupnog zdravlja – čak i dok ste u krevetu, prema naučnicima, piše Men’s Health.

Popularna teorija je da redovni zalogajčići kasno tokom noći povećavaju rizik od gojaznosti jer ih tijelo skladišti kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim bjelančevinama poput svježeg sitnog sira, objasnio je nutricionista Majkl Ormsbi.

Njegov tim smatra da je konzumiranje dve kašike sira samo pola sata pre spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napicima. Profesor Ormsbi s Florida State univerziteta, rekao je:

– Do sada smo pretpostavljali da će celovita ishrana djelovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza.

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da cjelovita hrana “radi” jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike ishrane prije spavanja, koje nadilaze “proteine iz kesice”.

Smatra se da je sitan sir idealan prije odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u tijelo. To obezbjeđuje stalnu distribuciju aminokiselina tokom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem tijelu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i regulisanje imunološke funkcije.

(Krstarica.rs)