ZORICA U AMERICI RADI DVA POSLA: Na pola smjene napravi kafu da se malo "OŽIVI", a onda za nedjelju dana uzme ovu količinu NOVCA
Kako se bliži početak turističke sezone tako sve više sezonskih radnika iz Srbije odluči da se oproba u nečemu drugačijem, a kako su radnici gotovo uvijek potrebni u ugostiteljstvu, mnogi odluče da se baš oprobaju u ovoj branši, piše Kurir.rs.

Radim u sportskom klubu u Americi.

Zorica je otišla u Ameriku kako bi uspela da zaradi nešto novca, a kako radi čak dva posla, svoja iskustva redovno dijeli sa svojim pratiocima na TikTok platformi.

Ranije je objasnila koliko uspe da zaradi na poslu u prekookeanskoj zemlji, a sada je pokazala i kako izgleda jedan njen dan na poslu.

– Radim u sportskom klubu u kuhinji na hladnoj lniiji, to znači da pripremam deserte, salate i neka hladna jela. Priprema za večeru je dugotrajan proces jer imamo bogat meni, a u slučaju da smo pripremili sve za nas, uvjek pomognemo kolegama na drugim linijama – istakla je odmah Zorica prikazavši segmente njenog radnog prostora i okruženja.

– Na pola smjene napravim kafu, da me malo “oživi” – kratko se našalila, potom nastavila:

– Prvo dobijemo kartu i na njoj vidimo koje je jelo naše i da li imamo nešto što moramo ranije napraviti. Onda cijela kuhinja radi zajedno, svaka linija priprema svoje jelo. Sve mora biti dekorisano, a u ponudi imamo pice, stejkove, morske plodove… Sve stavljamo na tacnu i onda naš šef kuhinje to dovršava ako je potrebno. Na kraju uvijek tu budu i deserti.

I sigurno dok posmatrate ovaj njen video, pitate se šta se dešava sa hranom koja na kraju radnog dana ostane neiskorišćena.

– Na kraju smjene uvek ostane nešto hrane i onda to malo pojedemo tamo, naravno sve što ostane od gostiju ide isto nama. Mi zapravo jedemo previše i nismo nikada ni gladni ni žedni. Zatim radimo prep listu za dan nakon i cijelu kuhinju detaljno čistimo. Zapravo, jako zabavno! – zaključila je Zorica.

Zorica inače radi i kao server, a kako je ranije istakla na prvom poslu je za 20 sati rada dobila 350 dolara, a na drugom poslu za 56 sati dobila sam 1.100 dolara, što je 1.450 dolara za nedjelju dana.